Streaming Kwaliteit

Streaming Kwaliteit

Verschillende Streaming Diensten

Een stuk of de volledige sessie herbeluisteren / herbekijken. Ook dat moet mogelijk zijn.

Daarom zet ik de zaken op een rijtje:

Mixcloud

Mixcloud is al jaar en dag een vaste waarde. Dj’s kunnen hun eigen mixen uploaden en delen met hun fans.

Vrij recent heeft Mixcloud zijn functionaliteiten grondig uitgebreid zodat het voor de aangesloten DJ’s mogelijk is, niet alleen om een bestand te uploaden maar om rechtstreeks naar hun fans te streamen.

Hoewel enkel de klank wordt opgeslagen op de mixcloud servers, kan de gebruiker tijdens de sessie de beelden bekijken en deelnemen aan de groepchat.

Wat met Copyright?

Mixcloud heeft in een radiolicentie waardoor de royalties naar de rechthebbenden kunnen terugvloeien.

Mixcloud heeft een stabiele app waarvan de stream blijft lopen, zelfs zonder dat het scherm actief moet blijven.

Facebook

Facebook teert gretig op zijn quasi-monopolypositie en zijn heel uitgebreide user-base om de streamers aan een hele rits beperkingen te onderwerpen.

Het delen van content waar men geen eigenaar van is, wordt gesanctioneerd. Enkele grote platenmaatschappijen hebben shazaam-like algoritmes lopen die constant het FB-netwerk afspeuren.

Tijdens de stream stroomt onze mailbox vol met copyright claims en worden passages van de stream gemute of wordt de video integraal geblokkeerd.

Vooral bij populaire muziek is het herbekijken van een stream vaak doorspekt met stille passages.

Hoewel er op het facebook netwerk nergens te vinden is hoe lang een stream mag duren, wordt de sessie, zonder waarschuwing automatisch onderbroken tussen 23 en 28 min.

Belangrijk bijkomend nadeel: gebruikers die inloggen via hun telefoon, verliezen connectie wanneer het scherm in standby gaat.

Twitch TV

Twitch is een typisch platform voor gamers die een 2e leven heeft gekregen voor dj-streamers.

Omdat Twitch niet wenst of kan investeren in een betalende variant waarbij de lidgelden kunnen worden gebruikt om royalties te door te storten zijn de uitgezonden streams achteraf grotendeels gemute.

Twitch is heel stabiel en heeft een aangename chat-functie.

Twitch heeft een leuke app die ervoor zorgt dat de stream blijft lopen zelfs wanneer uw scherm in standby gaat.

VK.com

VK is de Russische variant van facebook. VK biedt de gebruikers een minder geregulariseerd ecosysteem waarbij de creatieve DJ zich volledig kan laten gaan.

De stream is achteraf volledig te herbekijken zonder onderbrekingen.

VK biedt de gebruiker een heel stabiel platform met een Facebook-achtige chat, die bovendien voor een groot stuk in het Nederlands is.

Google Zoom & MS Teams

Deze platformen zijn bij uitstek geschikt om private parties op te hosten. Elke genodigde of groep genodigden nemen plaats voor de camera. We zien elkaar dansen en uit de bol gaan en net zoals op de andere platformen is er een geïntegreerde chat.

Youtube

Youtube biedt voor de DJ weinig meerwaarde. De copyright algoritmes zijn nog strenger als op Facebook. Het platform wordt minder gebruikt om live te kijken. De gedempte passages ontnemen de gebruiker volledig het dansplezier.

Vimeo

DJ4u gebruikt het platform al een hele tijd om alle video’s te hosten.

Dit is het platform met de grootste flexibiliteit, stabiliteit en kwaliteit. Voor al deze plussen komt ook een stevig prijskaartje. Streaming wordt niet standaard aangeboden.

Verwante Artikels

Corona
Drunken Friday Sessions

Corona-Lockdown beperkt onze bewegingsvrijheid maar gelukkig niet in onze woonkamer. Elke Vrijdag avond vanaf 19u...

Streaming Kwaliteit
Streaming Kwaliteit

Als gebruiker, liefhebber, volger of party-animal is het niet altijd eenvoudig om zorgeloos, zonder onderbrekingen...

Tags