fbpx
Drunken Friday Sessions

Drunken Friday Sessions

Elke Vrijdag rond de klok van 19u gaan we live. Elke vrijdag een ander thema.

Belangrijk om optimaal te kunnen genieten:

Bovenstaande scherm is de stream uit VIMEO. Deze premium partner verzorgt de stream in HD kwaliteit en chat. klik hier voor de private link of blijf gewoon meegenieten op deze pagina. Voor mobiele gebruikers is er de vimeo-player-app met chatfunctie.

Facebook is de minst sympathieke partner. Ongeveer elke 25 minuten wordt de stream onderbroken. Facebook staat me ook niet toe om royalty’s te betalen aan artiesten maar behoudt zich wel het recht om stukken te dempen of om de video integraal te blokkeren.

Een mooi alternatief is Twitch. Kijken en luisteren kan zonder account. Wil je mee-chatten? Maak snel een gratis account bij ‘Twitch’.

Twitch heeft ook een mobile app, heeft een hele stabiele connectie, laat vlot toe om te chatten maar heeft dezelfde rechten / copyrightissues als facebook. Bij het herbekijken van een opname zullen stille passages zijn.

Mixcloud heeft geen copyright issues omdat zij de afgespeelde artiesten royalty’s uitbetalen. Mixcloud is er op gebouwd om mixtapes van dj’s te hosten en heeft een eenvoudige en stabiele player. Streams zijn live te volgen (beeld en geluid). Om te chatten moet je een account maken. Herbekijken is niet mogelijk, enkel de audio wordt opgeslagen door de Mixcloud servers. De Mixcloud-app is superieur om te genieten van de muziek maar de interface kan wat verwarrend zijn.

VK.com is een beetje een buitenbeentje. VK is het Russische equivalent van Facebook en ziet er ook gelijkaardig uit. De verbinding is stabiel en je hebt geen account nodig om te kunnen kijken en luisteren. Om berichten te sturen moet je wel registreren. Alle video’s van de voorbije streams vind je daar terug zonder onderbrekingen. Er bestaat ook een VK-app.

Sessie gemist? Bekijk en beluister de vorige sessie hier