DJ4u Sven

Op mijn dertiende werd ik gevraagd om een verjaardagsfeestje te spelen bij ons in de manege (De Trustelaere). Vlug met de fiets naar de Tandy gereden en daar een woofer gekocht; terug thuis: geen hout om een kast te maken. Dan maar mijn kleerkast verzaagd… Auwch: mama beetje kwaad 😉 Maar was wel megafeestje!
Daarna alle feestjes gespeeld in de manege en plots werd ik opgepikt door Freddy Depickere van disco Timewind en door Peter Roose (De Kelk, L’Obcédé en disco Kontravolta) om bij hen te komen draaien. De boot was definitief vertrokken. Tussen de vele huwelijksfeesten en bedrijfsfeesten door, draaide ik op vrijdagavond in De Vuurmolen: zware, lange nachtjes… 😉
Toen ik in 94 mijn legerdienst beëindigde, solliciteerde ik bij een oude vriend van mijn zus die in de branche zat: Lieven Fiers (Artson, Soundexpress). Samen met hem en zijn toenmalige kompaan Marc Verstraete verzorgden we alle mogelijke feesten en leerde er de finesses van geluidstechniek, zonder stoefen tot op een heel hoog niveau. Ik ontmoette er ook Francis Hoste. Ik herinner me nog dat ik hem ooit in L’Obcédé het beatmixen heb aangeleerd met een Pioneer CD-player. Marc en ik hebben toen het serviettenzwaaien bij ‘Les lacs du Connemara’ uitgevonden op het trouwfeest van Marc Coucke.. (nee dus niet de Pfaff’s!)
Daarna jààààren in Grand Café du Théatre gedraaid bij Johan Verwilst (Joint voor de vrienden).
Op heden speel ik allerlei fuiven (voor een ouder publiek), huwelijksfeesten, verjaardagen en op het voetbal in Oostende en Club Brugge en regelmatig in Café Sint-Elooi te Loppem.
2015 vraagt voor mij persoonlijk om nog een feestje: mijn 30-jarig jubileum als DJ.
We worden oud, maar bijlange nog niet versleten!

Delen :